Spring naar content

Opleidingen

Thuiszorg - professionals en -organisaties (momenteel beschikbaar enkel in het Frans)

IMG_0132

Senior Montessori vzw ondersteunt rusthuizen (en verzorgingshuizen) in hun wens om hun ondersteuningspraktijken voor kwetsbaarheid en afhankelijkheid te ontwikkelen naar een persoonsgerichte beandering. 

Daarom bieden we een ondersteunings- en opleidingstraject aan dat gericht is op alle professionele instanties die actief zijn in ROB/RVT (verzorgende, verpleegkundige, ergotherapeuten, keukenpersoneel, poetshulp, psychologen, maatschappelijk werkers, management- of directieteams, enz.) Het doel is om stapsgewijze ondersteuning te bieden bij het activeren, trainen en ondersteunen van ROT-RVT/WZC-professionals in het veranderingsproces door middel van opleiding op de werkplek, collectieve en participatieve evenementen en het gebruik van concrete hulpmiddelen en voorbeelden, evenals de principes van participatieve en empowerment-facilitering. 

De concrete betrokkenheid van de directie bij de omzetting is een echte hefboom voor transformatie. Door u in elke fase vooraf te ontmoeten, willen we u natuurlijk een gepersonaliseerd programma aanbieden dat rekening houdt met uw professionele realiteit en geïdentificeerde behoeften. 

  • Opleiding ter plaatse
  • Collectieve en participatieve facilitering
  • Op deelnemers gerichte aanpak
  • Concrete hulpmiddelen
  • Empowerende facilitering

De verschillende modules die we aanbieden als onderdeel van deze opleiding worden hieronder beschreven. Als je overweegt om een dergelijke cursus te starten, neem dan contact met ons op via ons contactformulier of door een e-mail te sturen naar vlaanderen@senior-montessori.be . 

Elke professional die actief is in  een ROT-RVT/WZC kan zich ook als individu registreren via het gedeelte "Externe opleiding voor professionals en niet-professionals". 

Onze modules

Info's

Maar bovenal wil ons team voldoen aan uw behoeften, uw vereisten en uw middelen. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen met uw wensen, en indien nodig passen we onze programma's aan uw behoeften aan. 

vlaanderen@senior-montessori.be 

+32.2.609.56.72